• РЕКЛАМА НА САЙТІ
  • КОНТАКТИ
СПЕЦТЕМА: ВІЙНА З рф
Неділя, 25 Травня, 2025
Ровесник NEWS
  • NEWS
  • Суспільство
  • LIFESTYLE
  • Освіта
  • Спорт
  • Цікаве
  • Кримінал
  • Політика
  • Економіка
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • NEWS
  • Суспільство
  • LIFESTYLE
  • Освіта
  • Спорт
  • Цікаве
  • Кримінал
  • Політика
  • Економіка
Немає результатів
Переглянути всі результати
Ровесник NEWS
Немає результатів
Переглянути всі результати

Їжа тернополян: навіть етикетка вареної ковбаси багато про що скаже

Опубліковано: 06 Листопада, 2019
A A
Їжа тернополян: чи є в курятині антибіотики

Варена ковбаса – смачний і універсальний продукт. З неї бутерброд на роботу або в школу можна зробити, приготувати салат, омлет, піцу, суп і мало що ще готують господині з додаванням цього інгредієнта. Але останнім часом ковбаса часто викликає підозри споживачів в плані свого складу. Виною тому велика різниця між продукцією, виготовленою по ДСТУ та ТУ, а також деякі недобросовісні виробники. Та й міфи різні також мають місце бути.

Правильна Молочна ковбаса повинна включати:

М’ясо, причому 95%. Для її приготування використовується класична комбінація свинини і яловичини, що дозволяє отримати смачний, але не дуже жирний продукт. Свинини додають 60%, яловичини 35%.

Сухе молоко. Звідси і назва продукту “Молочна”. Кількість цього корисного білкового компонента 3%.

Яєчні продукти в кількості 2%. Це можуть бути яйця або меланж. Не слід лякатися цього слова, меланж – це суміш білка і жовтка вже без шкаралупи. Він не обов’язково повинен бути рідким, у виробництві часто застосовується висушений яєчний порошок. Меланж зручніше зберігати, транспортувати і дозувати.

Прянощі. Зазвичай це мелені чорний і запашний перець, кардамон або мускатний горіх.

Сіль і цукор. Солі додають приблизно 2 кг на кожні 100 кг м’ясної сировини, цукру набагато менше: всього 120 г на таку кількість.

Нітрит натрію. Ця добавка Е250 чомусь багатьох зараз лякає, хоча застосовувалась ще з радянських часів. Щоб її легше було дозувати і не допустити “перебору” на виробництві нерідко використовують так звану нітритну сіль – суміш кухонної солі з нітритом натрію. Занадто багато її не можна додати, інакше виріб вийде солоним. Е 250 забезпечує вареній ковбасі красивий рожевий колір, але це не барвник в буквальному сенсі. Це фіксатор кольору, нітрит не дає м’ясу з рожевого стати сірим при термічній обробці. Додатково речовина володіє консервуючими властивостями.

Тому перша порада для споживача:

завжди читати склад продукції перед його покупкою. У “правильній” ковбасі на першому місці має стояти м’ясну сировину (м’ясо). Якщо ж склад настільки довгий, що дочитати його немає сил, не потрібно купувати таку ковбасу. Ще важливий момент для всіх продуктів харчування – це свіжість. Варені ковбаси зберігаються не так довго, як сирокопчені. Залежно від упаковки, якості використовуваного сировини, нюансів технології термін придатності Молочної ковбаси становить 30-60 діб у різних торгових марок. Все це справедливо до моменту відкриття упаковки. Після цього ковбасу потрібно зберігати не більше 2 діб, у будь-якій упаковці або без неї – тільки в холодильнику.

Читайте також:

Їжа тернополян: чи є в курятині антибіотики

Їжа тернополян: на вигляд філе має бути, як філе

Теми: ковбасанітрит натріюпрянощісировинату

Перегляньте Також

Копчена ковбаса. Ілюстративне фото
LIFESTYLE

Тернопільська копчена ковбаса на дровах: секрети приготування

17.06.2024
Цікаве

«Базарна замануха» святкової полядвиці

02.04.2018
завантажити ще
Наступний допис
Лановецькій ОТГ два роки допомагатиме американка

Лановецькій ОТГ два роки допомагатиме молода американка

До нас уже приїздять працювати поляки і турки

До нас уже приїздять працювати поляки і турки

Опілля квас Опілля квас Опілля квас

Популярне

  • Олена Підгрушна не змінила громадянство

    Тернопільська легенда біатлону Олена Підгрушна не змінила громадянство, бо любить Україну

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • Очільник поліції Сергій Зюбаненко закликав підтримати ветеранів та захисників

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • Вінницькі бізнесмени шукають партнерів на Тернопільщині

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • У Тернополі масштабну пожежу видно з усіх мікрорайонів (відео)

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • П’ятьох захисників з Тернопільщини звільнили з ворожого полону вчора

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0

Свіжі публікації

Підволочиська громада втратила свого захисника

Підволочиська громада втратила свого захисника Андрія Павлище

24.05.2025
монтаж жалюзі майстер вікно

Монтаж горизонтальних жалюзі: самостійно чи з викликом майстра?

24.05.2025
Геометрія 7 клас

Підручник з геометрії для 7 класу: простий старт у світ точних наук

24.05.2025
Захисників з Тернопільщини звільнили з ворожого полону

П’ятьох захисників з Тернопільщини звільнили з ворожого полону вчора

24.05.2025
Правоохоронці протидіють схемам ухилення від мобілізації

Правоохоронці Тернопільщини ефективно протидіють схемам ухилення від мобілізації

24.05.2025
Ровесник NEWS



ГО Медіа-центр Тернопіль

Тернопільські молодіжні новини "РовесникNEWS". Всі права збережено. Усі права на інформаційні матеріали, розміщені на сайті «РовесникNEWS» / rovesnyknews.te.ua, захищені українським законодавством про авторське право та інші суміжні права. При використанні, передруку інформаційних та фото-,відеоматеріалів сайту, гіперпосилання на «РовесникNEWS» має міститися в першому абзаці тексту. Точка зору редакції може не збігатися з точкою зору автора, а усі опубліковані матеріали не претендують на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації, а також може не поділяти погляди та думки, висловлені читачами сайту в коментарях до статей, а сам ресурс виконує винятково роль носія. Матеріали з поміткою (R) публікуються на правах реклами. Інформаційні матеріали сайту rovesnyk.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу "РовесникNEWS".

Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Віджет новин
  • КОНТАКТИ
  • Молодіжні новини
  • РЕКЛАМА НА САЙТІ

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.