Не будемо довго водити вас навколо теми: замість тіста тут листя капусти!
- Капуста білоголова – 1 шт. (беремо минулорічну капусту, а не свіжу)
- Фарш – 500 г (найкраще, свинячий, проте підійде – будь-який)
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. (велика)
- Морква – 1 шт. (середня, можна і без моркви, якщо не любите її)
- Сіль – 1 ст.л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Суміш спецій за смаком (італійські трави – найкраще)
- Яйце куряче – 4 шт.
- Борошно пшеничне – 2 ст.л.
У капусти відрізати качан. Відварити у воді 10 хвилин. Розібрати на листочки (скільки листочків – стільки чебуреків, тому беремо найбільші).
Дрібно нарізати або потерти цибулю, підсмажити. Додати дрібно терту моркву, зробити зажарку. Змішати фарш, зажарку, спеції та сіль.
На половину капустяного листа викласти пару столових ложок готового фаршу, розподілити дуже тонким шаром. Закрити другою половиною листа, подібно до чебурека.
Змішати для кляру яйця, борошно, сіль та перець. Вмочити «чебурек» і покласти на розігріту сковороду з невеликою кількістю олії. Добре обсмажити по обидва боки на середньому вогні.
Смачного!
Прокоментуйте