Часто вдома доводиться гадати, що приготувати на вечерю. Адже страва має бути ситною, смачною, а також підходити для великої родини. Ми можемо запропонувати приготувати ресторанну страву, яка підходить не тільки як вечеря, але і як святковий обід. Її секрет у звичайних продуктах та мінімальних часових витратах на приготування.
Інгредієнти:
- картопля – 5 шт. (середнього розміру);
- сіль – дрібка (звісно, за смаком);
- шинка – 200 г (домашня або куплена у магазині);
- молоко – 500 мл (найменшої жирності);
- цибуля ріпчаста – 1 шт. (велика);
- борошно – 2 ст. л.;
- вершкове масло – 2 ст. л.
Відварюємо заздалегідь очищену та порізану на середні кубики картоплю. Поки картопля вариться, ми дрібно нарізаємо шинку та цибулину. Сковорідку з олією нагріваємо на середньому вогні, обсмажуємо шинку і цибулю до золотистої скоринки.
Для соусу нам знадобиться на сковороді на маленькому вогні розтопити вершкове масло. Висипаємо борошно у сковороду, змішуємо з олією. Виливаємо до борошна молоко, постійно помішуючи заправку лопаткою. Важливо, щоб інгредієнти не підгоріли.
Солимо молочну масу, мішаємо, поки не позбудемось грудок. Чекаємо 5 хвилин, поки соус загусне і вимикаємо вогонь. Змащуємо олією форму для випікання. Викладаємо на дно картоплю, на неї обсмажену цибулю та шинку. Поливаємо продукти молочним соусом. Розігріваємо духовку, відправляємо страву запікатися протягом 20 хвилин.
Смачного!
Прокоментуйте