Інгредієнти для рум’яних пиріжків з яблуками:
- борошно, 1.100 г;
- молоко, 650 мл;
- дріжджі живі, 42 г;
- яйце, 1 шт;
- сметана жирна, 200г;
- сіль та цукор по 1 ст.л;
- олія, 2 ст.л.
Процес приготування
У тепле молоко висипаємо цукор і кришимо дріжджі, перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин, щоб дріжджі активувалися. Додаємо сметану, перемішуємо.
Борошно просіюємо, солимо і виливаємо в неї опару, вливаємо олію та яйце, вимішуємо тісто. Маса буде трохи липкою, після вистоювання, вона зникне. Накриваємо тісто та залишаємо у теплому місці на 1 – 1.5 години.
Яблука беріть кисло-солодкі, прибираємо шкірку і ріжемо часточками.
Шматок вершкового масла кладемо в сковороду, кладемо яблука і вливаємо столову ложку води. Доводимо до кипіння, гасимо на невеликому вогні до м’якості. Цукор додавайте до смаку.
Стіл присипаємо борошном і ділимо на шматочки, скочуємо колобки. Формуємо пиріжки з начинкою. Обсмажуємо пиріжки в сковороді на олії до рум’яності. Подавати їх можна до чаю зі сметаною. Зробіть ще пиріжки з лівером або рисом, картопляним пюре з цибулею.
Прокоментуйте