Інгредієнти:
- борошно, 1.100 г;
- молоко, 650 мл;
- дріжджі живі, 42 г;
- яйце, 1 шт;
- сметана жирна, 200г;
- сіль та цукор по 1 ст.л;
- олія, 2 ст.л.
Процес приготування
У тепле молоко висипаємо цукор і кришимо дріжджі, перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин, щоб дріжджі активувалися.
Додаємо сметану, перемішуємо.
Борошно просіюємо, солимо і виливаємо в неї опару, вливаємо олію та яйце, вимішуємо тісто. Маса буде трохи липкою, після вистоювання, вона зникне.
Накриваємо тісто та залишаємо у теплому місці на 1 – 1.5 години.
Яблука беріть кисло-солодкі, прибираємо шкірку і ріжемо часточками.