Рецепт теропільської господині салату з редискою. Інгредієнти:
- Редис 220 г
- Огірки 220 г
- Сир твердий 70 г
- Яйця 2 шт
- Сметана жирністю 20% 100 г
- Цибуля зелена 20 г
- Кріп свіжий 2 гілочки
- Гірчиця (готова приправа) 1 ч.л.
- Сік лимонний 2 ч.л.
- Сіль за смаком
Рецепт теропільської господині салату з редискою. Приготування
Яйця відварюємо круто (після закипання води 8-10 хвилин на невеликому вогні). Потім заливаємо яйця холодною водою і залишаємо остигати.
Огірки нарізаємо дрібними кубиками. Охолоджені яйця очищаємо від шкаралупи. Натираємо яйця та сир на великій тертці.
Зелену цибулю та кріп дрібно нарізаємо
Готуємо заправку. Для цього в піалі з’єднуємо сметану, гірчицю, лимонний сік, сіль та чорний перець. Перемішуємо гарно. На тарілку встановлюємо формувальне кільце. Першим шаром викладаємо подрібнені яйця.
Змащуємо шар яєць підготовленою заправкою. Викладаємо шар огірків (трохи огірків можна залишити для прикраси). Посипаємо огірковий шар кропом. Змащуємо шар огірків та кропу заправкою. Викладаємо шар сиру. Посипаємо зеленою цибулею Змащуємо заправкою шар зеленої цибулі.
Викладаємо шар редиски. Залишаємо салат просочуватися на 30 хвилин. Акуратно знімаємо кільце (за бажанням по колу тарілки розкладаємо шматочки огірка) і подаємо салат до столу.















