Тернопільщина відкрила гастрономічний бренд. На Тернопільщині вперше презентували унікальну традиційну страву – Кременецький гречаний вареник. Про це повідомили у Кременецькому краєзнавчому музеї, пише 0352.
У закладі зазначають, що вже невдовзі ця страва може потрапити до національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України. Під час війни, напередодні Дня Незалежності, особливо важливо підкреслювати багатство нашої культури та збереження ідентичності.
Тернопільщина відкрила гастрономічний бренд
Директор музею Андрій Левчук поділився родинним рецептом приготування гречаних вареників, пояснив, чому вважає їх “райською їжею”, та запросив усіх охочих відвідати Кременець і вирушити у гастрономічну подорож.
На світлині, представленій музеєм, зображено вареник, приготований за автентичним рецептом Кременеччини. Незабаром на сторінці музею з’явиться посилання на телепередачу, присвячену цій страві.

Читайте також: Простий рецепт пікантного смачного сала по-тернопільськи.