Для приготування тіста знадобиться:
- яйця – 2 шт;
- сіль – 1 ч.л;
- цукор – 1 ст.л;
- молоко – 250 мл;
- дріжджі – 6 г;
- борошно – 450-500 г;
- вершкове масло – 40 г.
Для начинки підготуйте:
- фарш – 350-400 г;
- цибуля ріпчаста – 2 шт;
- сіль, зіра, чорний перець, кріп – за смаком;
- зелена цибуля – 50 г;
- сир – 100 г;
- сіль, зіра, чорний перець – за смаком.
Для приготування тіста збийте яйця із сіллю та цукром, додайте тепле молоко та дріжджі. Всипте просіяне борошно і додайте вершкове масло. Замісити однорідне тісто. Накрийте тісто плівкою і залиште на 1,5 години в теплому місці, за цей час воно збільшиться в розмірах.
Розділіть тісто на 6 рівних частин і сформуйте з кожної кульки. Накрийте плівкою заготовки і залиште на 10 хвилин.
Для приготування начинки змішайте фарш з дрібно нарізаною цибулею, спеціями та кропом.
Кожну кульку розкотіть у корж діаметром близько 20 см і розділіть на три сегменти. При цьому розрізати до середини необхідно лише один сегмент. Викладіть три начинки: м’ясну, зелену цибулю та сир.
Сформуйте пиріжки, накривши сегменти один одним. В результаті повинні вийти трикутні заготовки. Краї кожної заготовки добре защипуйте за допомогою вилки. Змастіть пиріжки жовтком і посипте кунжутом. Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 35 хвилин.
Прокоментуйте