Тернополяни п’ють більше молока і їдять більше картоплі, ніж решта українців

Кожен тернополянин в середньому за рік спожив значно більше, ніж у середньому по Україні, молочних продуктів (на 34 кг) та картоплі (на 21 кг).  Разом з тим, на Тернопільщині спостерігається нижчий рівень споживання, ніж по країні загалом таких продуктів як: фрукти (на 9 кг), м’ясо та хлібні продукти (на 6 кг), цукор та овочі (на 5 кг), риба (на 3 кг), яйця (на 3 шт). Про це повідомили у  Головному управлінні статистики  у Тернопільській області.

Загалом за даними балансових розрахунків фондів споживання основних сільськогосподарських продуктів, у 2018 р. в області в розрахунку на одну особу спожито 272 шт яєць, 231 кг молокопродуктів, 160 кг картоплі, 159 кг овочів та баштанних, 94 кг хлібних продуктів (хліб та макаронні вироби в перерахунку на борошно, крупи, борошно, бобові), 49 кг плодів, ягід та винограду, 47 кг м’яса та м’ясних продуктів, 25 кг цукру, 13 кг олії, 8 кг рибних продуктів. У 2018 р. порівняно з 2017 р. в області зросло споживання плодів, ягід та винограду (на 4 кг), а також незначно рибних продуктів (на 0,4 кг) і олії (на 0,1 кг). Споживання інших продуктів скоротилося.

 

 

 



Автор: rovesnyknews

Залишити коментар

Ваш email ніде не буде показанийОбов'язкові для заповнення поля позначені *

*

x

Варто прочитати

Тернопільські вчителі отримають 30% надбавку за престижність

Тернопільські вчителі отримають 30% надбавку за престижність

У проекті Державного бюджету передбачені кошти, які дозволять усім без винятку регіонам країни виплачувати вчителям ...