Що можна приготувати із цвітної капусти
Овоч можна варити, тушкувати, смажити, маринувати. Щоби знайти свою улюблену страву, радимо спробувати різні варіанти приготування. Комусь капуста смакує підсмаженою до сніданку в яєчному клярі. Інші перед смаженням обвалюють її в натертому твердому сирі. З овочем можна зварити суп, стушкувати м’ясо, картоплю, приготувати рагу, соуси. Сира цвітна капуста гарно хрумкотить у салаті.
Як правильно підготувати овоч до обробки
Спочатку добре промийте капусту під проточною водою. Далі від голівки відділіть зелене листя, позбавте її товстої ніжки. Якщо на ній є потемнілі частини, виріжте їх або видаліть разом із суцвіттям. Залежно від страви, яку ви збираєтеся готувати, розберіть голівку на суцвіття, розріжте на шматочки або залиште цілою. Від розмірів і потрібної консистенції залежить час приготування. Варити цілими варто тільки невеликі голівки. Великі краще розділити навпіл. Інакше суцвіття можуть переваритися, а середина залишиться напівсирою. Якщо потрібно розібрати капусту, попередньо відривайте суцвіття від стебла, а вже потім надрізайте ніжки. Намагайтеся надати суцвіттям приблизно однакового розміру. Таким чином вони рівномірно приготуються, а страва матиме естетичний вигляд.
Як довго готується цвітна капуста
Смак правильно приготованого овочу приємний, ніжний. А якщо його переварити, він погіршиться, як і консистенція. Тому, якщо, зваривши капусту, ви збираєтеся її ще й обсмажити, час на відварювання потрібно скоротити вдвічі. В іншому разі суцвіття на пательні перетворяться на кашу. Варити капусту у воді потрібно таким чином. Спершу закип’ятіть воду, додавши до неї дрібку солі. Далі опустіть в окріп суцвіття або цілу голівку. Зменште вогонь до середнього й зачекайте приблизно 10 або 20 хвилин відповідно. Збираєтеся готувати цвітну капусту на пару? Покладіть її до пароварки приблизно на 15 хвилин. Замінити прилад можна ситом із каструлею.
Прокоментуйте