Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- борошно, 320 г;
- кефір, 250 г;
- сода, сіль по 0,5 ч.л;
- розпушувач, 1 ч.л.
Для начинки візьміть:
- помідори;
- ковбаса;
- сир;
- оливки;
- томатний соус, 3 ст.л;
- олія, 2 ст.л.
Процес приготування
Начинку беріть і робіть на свій смак, так, як ви це завжди робите.
Спочатку включаємо розігріватися духовку, підготовка не триває багато часу.
Борошно просіюємо і з’єднуємо з сіллю та розпушувачем.
У кефір кімнатної температури всипаємо соду і добре перемішуємо, щоб активувалася реакція соди у кисломолочному середовищі.
У кефір всипаємо борошно і вимішуємо тісто.
Порада: може борошна вам знадобиться більше, тільки не забивайте масу борошном, щоб основа піци не вийшла дерев’яною, краще додайте менше, нехай тісто не буде надто вимішаним, зате воно буде повітряним і добре підніметься і пропечеться.
Ділимо тісто на дві частини і кожну розгортаємо на пергаменті, просоченому олією.
Змащуємо томатною пастою, викладаємо начинку на свій смак і відправляємо піцу в духовку.
Випікаємо за 180 градусів близько 10 хвилин.
Піца виходить просто ідеальною, м’якою, ароматною, тіста якраз, не багато і не мало.
Прокоментуйте