Бразильський національний коктейль Кайпірінья – це суміш тропічних ноток, гіркоти необробленої тростини та п’янкого алкоголю. По суті – цей коктейль і є життя бразильців: яскраве, сонячне та збудливе, немов карнавальний танок.
Кайпірінья – напій бідняків та рабів. Проте, за історією, створений сеньйором, аби вилікувати своїх підданих робітників від іспанки. Не знаємо, що там сталося у того сеньйора, а в нас коктейль точно вийде. Готується просто, проте здивує будь-якого гостя. Спробуйте!
Отже,
60 мл білого рому (в ідеалі додається кашаса – дешевий аналог рому)
2 чайні ложки коричневого цукру (в ідеалі неочищеного)
половинка лайму
подрібнений лід
Розрізати половинку лайму на 4 шматочки і поставити в склянку, зверху присипати цукром. Часточки лайму розчавити, щоб сік розтопив цукор, і наповнити стакан колотим льодом. Влити ром та гарно перемішати. Прикрасити бразильсько кисло-солодкий коктейль “кайпірінья” часточками лайму та соломинкою.
Блог військового бармена. Споживай відповідально! Лише для повнолітніх!
Прокоментуйте