Буряк – найбільш недооцінений інгредієнт в салатах. Його приготуванням займається невелика кількість кухарів, решті він здається нудною стравою. Однак, з буряка можна приготувати і щось цікаве. Отже.
Інгредієнти:
- Буряк – 2 шт. (середні);
- Яйця курячі – 3 шт. (перепелині – вісім);
- Олія – 100 мл (можна соняшникову або оливкову);
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. (велика, якщо не збираєтесь цілуватися з незнайомими людьми);
- Консервований горошок – 1 банка (завжди в шафі про всяк випадок);
- Солоний огірок – 2 шт. (великий);
- Часник – 2 зубчики (можна і 3, за смаком);
- Оцет 9% – 1 ст. л. (краще лимонний сік);
- Гірчиця – 1 ч. л. (та сама, по-діжонськи);
- Цукор – 0,5 ч. л.;
- Сіль – 0,5 ч. л.
Відварюємо буряк та яйця (окремо від буряка) до готовності. У цей час подрібнюємо цибулю на дрібні кубики, теж саме робимо і з огірком. Розігріваємо сковороду з олією (20 мл) на середньому вогні. Смажити подрібнену цибулю протягом 2 хвилин. Додаємо до цибулі на сковороду огірок і продовжуємо готувати разом хвилину, помішуючи.
Із банки з горошком в окрему чашу виливаємо рідину. Горошок викладаємо в миску, туди ж додаємо обсмажену цибулю та огірок. Відварені буряки позбавляємо шкірки і подрібнюємо на середній тертці. Відварені яйця нарізаємо дрібним кубиком. Обидва продукти відправляємо у загальну тару.
У блендері змішуємо розсіл від горошку, оцет (лимонний сік), сіль та цукор, гірчицю. Збиваємо інгредієнти на однорідну масу (на різних потужностях від 5 до 15 хв.), виливаємо туди 80 мл олії. Продовжуємо збивати суміш 2 хвилини.
Залишається полити салат саморобним соусом і перемішати.
Смачного!
Прокоментуйте