• РЕКЛАМА НА САЙТІ
  • КОНТАКТИ
СПЕЦТЕМА: ВІЙНА З рф
Середа, 21 Травня, 2025
Ровесник NEWS
  • NEWS
  • Суспільство
  • LIFESTYLE
  • Освіта
  • Спорт
  • Цікаве
  • Кримінал
  • Політика
  • Економіка
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • NEWS
  • Суспільство
  • LIFESTYLE
  • Освіта
  • Спорт
  • Цікаве
  • Кримінал
  • Політика
  • Економіка
Немає результатів
Переглянути всі результати
Ровесник NEWS
Немає результатів
Переглянути всі результати

Літні пивні коктейлі: просто, вишукано та смачно

Опубліковано: 11 Серпня, 2020
A A

Літо, спека та спрага. Коли ще потішити себе пивом, як не сонячного теплого дня? Нагадаємо вам і головні правила споживання пива влітку, аби воно смакувало на повну.

Спеціалісти стверджують, що найкраще пити хмільний напій охолодженим. Оптимальна температура для нього — плюс 6-8°С. Вона не повинна бути нижчою за +5°С та вищою за +10°С. Якщо ж пиво буде холоднішим, то не зможете відчути усієї його смакової та ароматичної палітри. Варто не забувати й про те, що хмільний напій не можна різко нагрівати, зокрема доводити до кипіння або охолоджувати. Винятком є деякі сорти пива, які використовують для створення гарячих алкогольних напоїв.

Для повноцінної насолоди пивом необхідно подбати про посуд, з якого його питимуть. Найліпше зберігати пиво у скляних, порцелянових або керамічних посудинах. Зазвичай напій розливають у бокали або склянки, які зверху мають звужену форму. Не використовуйте для «пивування» пластиковий або металевий посуд — цей матеріал негативно вплине на смак та запах напою. До слова, з цією ж метою варто також оберігати пиво від впливу сонячних променів.

  тернопіль,     новини тернополя,     новини тернопільщини,     тернопільські новини,      опілля,      пиво,      коктейль

А тим, хто не боїться експериментувати з хмільним напоєм на кухні, пропонуємо кілька рецептів приготування пивних коктейлів.

1. «Рожевий слон» Для приготування цього коктейлю треба докласти трохи зусиль. Насамперед знадобляться інгредієнти: 30 мл малинового сиропу, 20 мл імбирного сиропу, 20 мл лимонного соку, шматок імбиру та 250 мл світлого пива, наприклад, «Опілля Корифей». До складників додають лід і кілька секунд змішують все у шейкері. Відтак суміш акуратно проціджують та розливають у келихи. Коктейль прикрашають шматком імбиру, листком м’яти чи ягодами.

2. Імбирно-цитрусовий ель Цей коктейль під силу приготувати всім охочим. Особливо добре напій смакує взимку, проте його можна куштувати і теплими літніми вечорами. Для приготування елю необхідно 30 мл імбирного сиропу, 70 мл свіжого апельсинового соку та 400 мл світлого пива, от хоча б «Опілля Корифей» чи «Опілля Жигулівське». Насамперед у великий келих кладуть кубик льоду. Відтак вливають туди сироп та сік, складники перемішують. Наостанок додають у келих світле пиво.

3. «Велосипедист» Цей коктейль виник у Німеччині в далекому 1922 році. Під час Мюнхенського велопробігу у таверні забракло пива для всіх відвідувачів. Господар закладу розбавив його лимонадом. Для приготування напою потрібно 100 мл світлого пива, наприклад, «Опілля Корифей» та 100 мл лимонаду. Охолоджені інгредієнти перемішують. Бокал оздоблюють скибкою лимона. Інколи лимонад у цьому коктейлі замінюють фантою чи колою.

4. «Кров ката» Для приготування міцного коктейлю слід підготувати по 10 мл бренді, світлого рому, джину, віскі, 250 мл міцного темного пива, як-от «Опілля Княже», скибочку апельсину. В охолодженій посудині або змішувальній склянці змішують бренді, ром, віскі та джин. Складники ретельно перемішують (краще барною ложкою) та переливають у келих. Додають пиво й прикрашають коктейль скибочкою апельсина.

5. «Чорний вельвет» Кажуть, рецепт цього коктейлю, якому приблизно сто років, придумали французи, що працювали в Дубліні. Вони не могли розпрощатися з любов’ю до ігристих вин, але залюбки пили й пиво. Для «Чорного вельвету» потрібно 125 мл темного пива, наприклад, «Опілля Княже» та 125 мл ігристого вина. Слід зауважити, що це єдиний пивний коктейль, де під час приготування пиво наливають першим, а не наостанок. Наприкінці у келих можна додати 20 мл будь-якого ягідного лікеру.

6. «Принцеса» Вашій увазі пропонуємо коктейль, що належить до категорії жіночих. Для його приготування необхідно 150 мл світлого пива, наприклад, «Корифей Опілля», щіпка імбиру та одне гроно білого винограду. Ягоди відділяють від грона, розрізають їх на половинки та кладуть у бокал. Зверху ягоди посипають імбиром, а потім акуратно заливають суміш охолодженим пивом. До столу напій варто подавати лише через кілька хвилин. Бокал з коктейлем можна оздобити фруктами або зеленню. Пити «Принцесу» спеціалісти рекомендують невеликими ковтками, щоб оцінити всі смакові відтінки напою.

7. «Золотий оксамит». Для коктейлю необхідно 100 мл світлого пива, як-от «Корифей Опілля», 100 мл шампанського, 25 мл ананасового соку. «Золотий оксамит» готують у великому охолодженому пивному бокалі. В посудину наливають шампанське, потім пиво і ананасовий сік. Суміш перемішують. Подають коктейль із соломинкою.

8. «Зерглінг» Простий у приготуванні коктейль, що чудово тамує літню спрагу. Смакувати напоєм варто без поспіху. В охолоджений келих наливають 250 мл світлого пива, наприклад, «Опілля Корифей» та 250 мл коли. За бажанням додають лід.

9. «Танець зозулі і крокодила» Міцність цього коктейлю становить від 7 до 18 градусів. Для його приготування необхідно 0,5 л світлого пива, як-от «Опілля Корифей», 0,75 л червоного солодкого вина, 1 л коли, лимон. Рідкі інгредієнти ретельно перемішують у трилітровій банці. Розливають коктейль по бокалах чи склянках. Кожну посудину можна оздобити скибочкою лимона. Коктейль варто подавати охолодженим, але без додавання льоду. Пити без поспіху.

10. «Світле пиво з родзинкою» Коктейль чудово смакуватиме під час літніх свят і дружніх зустрічей. Для приготування напою необхідно 1 л світлого пива, наприклад, «Опілля Корифей» або «Опілля Біле», 0,5 кг морозива, 6 столових ложок м’ятного лікеру, листя м’яти. Перш за все, слід помити м’яту. Кілька стебелинок залишіть для оздоби, решту — подрібніть. Столовою ложкою сформуйте кульки з морозива і розкладіть їх у великі бокали. Морозиво залийте м’ятним лікером, відтак обережно влийте у кожен бокал охолоджене пиво. Посипте напиток подрібненою м’ятою і прикрасьте посудини гілочками м’яти. Коктейль подають з десертною ложкою і соломинкою.

Смачного!

Теми: коктейльопілляпиворецепт

Перегляньте Також

Від потенційного банкрута до одного з лідерів ринку
NEWS

Ярослав Джоджик: «”Опілля” – від потенційного банкрута до одного з лідерів ринку України»

05.05.2025
Слідами Галицької трансверсальної залізниці
NEWS

За підтримки тернопільської пивоварні «Опілля» відбудеться сьомий пробіг “Слідами Галицької трансверсальної залізниці”

26.04.2025
Опілля підтримає благодійний трейл на Франківщині
NEWS

Опілля підтримає благодійний трейл для підтримки армії на Франківщині

25.04.2025
Як приготувати смачну і корисну страву і ситно повечеряти.
NEWS

Смачна та корисна вечеря вдома без додаткових зусиль

12.04.2025
Напої тернопільської броварні можна придбати у Чехії
NEWS

Напої тернопільської броварні відтепер можна придбати у Чехії

14.03.2025
Жителя Чортківщини засуджено до довічного ув’язнення
NEWS

На Тернопільщині судили учня ПТУ за розпивання пива на вулиці

05.03.2025
завантажити ще
Наступний допис

У Тернополі є мікрорайон, де немає шкіл

пароплани

Житель Кременця став найкращим у змаганнях на парапланах над Карпатами

Опілля квас Опілля квас Опілля квас

Популярне

  • Пісні молодого співака набирають мільйони

    Пісні молодого співака з Тернопільщини набирають мільйони переглядів

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • Відійшов у засвіти молодий тернопільський співак і викладач Ігор Запотічний

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • Могили полеглих Героїв на Тернопільщині зазнали наруги: зірвані фото та рушники

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • На війні загинув захисник з Тернопільщини Юрій Швед

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • Ветеран з Чортківщини продовжує допомагати фронту дронами

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0

Свіжі публікації

Леонід Бицюра про водну кризу в Україні

Тернопільський вчений Леонід Бицюра про водну кризу в Україні

20.05.2025
Перинатальний центр отримав резервне живлення

Перинатальний центр Мати і дитина отримав резервне живлення

20.05.2025
Довіра до політиків на Заході України

Довіра до політиків на Заході України: чи готова Тернопільщина до нових лідерів

20.05.2025
До 70-річчя Ігоря Білозіра концерт у Тернополі

До 70-річчя Ігоря Білозіра великий концерт у Тернополі

20.05.2025
Твоя сила — у виборі: приєднуйся до ЗСУ та стань частиною великої справи!

Твоя сила — у виборі: приєднуйся до ЗСУ та стань частиною великої справи!

20.05.2025
Ровесник NEWS



ГО Медіа-центр Тернопіль

Тернопільські молодіжні новини "РовесникNEWS". Всі права збережено. Усі права на інформаційні матеріали, розміщені на сайті «РовесникNEWS» / rovesnyknews.te.ua, захищені українським законодавством про авторське право та інші суміжні права. При використанні, передруку інформаційних та фото-,відеоматеріалів сайту, гіперпосилання на «РовесникNEWS» має міститися в першому абзаці тексту. Точка зору редакції може не збігатися з точкою зору автора, а усі опубліковані матеріали не претендують на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації, а також може не поділяти погляди та думки, висловлені читачами сайту в коментарях до статей, а сам ресурс виконує винятково роль носія. Матеріали з поміткою (R) публікуються на правах реклами. Інформаційні матеріали сайту rovesnyk.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу "РовесникNEWS".

Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Віджет новин
  • КОНТАКТИ
  • Молодіжні новини
  • РЕКЛАМА НА САЙТІ

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.