Каша з вівсяної крупи – “класика” сніданків. Вона вважається мега-корисної і постійно рекомендується до вживання. Але слід знати: в вівсянці містяться не тільки здорові компоненти. Є категорії людей, яким цей продукт не підходить.
У вівсяній каші присутній фітинової кислота, і це небезпечний елемент. Фітинова кислота уповільнює всмоктування в кишечнику кальцію і таким чином здатна стати причиною дефіциту вкрай необхідного організму мінералу. Крім того, фітинової кислота прискорює вимивання кальцію з кісток.
З цієї причини терапевти радять вкрай обережно давати вівсянку маленьким дітям, чий організм особливо сильно потребує кальцію для формування скелета і зубів. Якщо дитина ослаблена, зростає повільно, вівсянку краще зовсім виключити з раціону. Для здорових дітей її вживання дозволяється, – але строго в помірній кількості.
Також вівсянка може бути небажана для літніх жінок. Після менопаузи жіночий організм починає страждати від нестачі кальцію, що призводить до крихкості кісток і остеопорозу, схильності до переломів. Є вівсяну кашу в таких обставинах не те, щоб не можна зовсім, але вже точно не кожен день. За словами вчених, набагато корисніше є інші каші – перлову, гречану або пшоняну, вівсянка повинна бути набагато більш рідкісним стравою.
Читайте також:
Топ 5 продуктів, які забирають вашу молодість
Міністр радить щодня їсти 5 порцій овочів і фруктів
Що відбувається з організмом, якщо з’їдати одне яблуко в день?
Прокоментуйте